dilluns, 17 de desembre del 2012

Els Miserables arrasen a La Passió amb dues representacions apoteòsiques

El musical aconsegueix reunir prop de 3.000 persones i rep grans elogis de crítica i de públic. L'obra era la primera vegada que es representava amb el text traduït íntegrament al català.


La representació aquest cap de setmana del musical Els Miserables al Teatre de La Passió d'Olesa de Montserrat va comptar amb un públic entregat des del primer moment i que pràcticament va omplir els dos dies les 1499 butaques d'aforament de què disposa la sala. L'espectacle, basat en el llibre de l'escriptor francès Víctor Hugo i amb les cançons de Claude-Michel Schönberg, va posar el punt i final a la celebració del 10è aniversari de l'Escolania i Cor Jove d'Olesa, el 25è del nou teatre de La Passió i el mil·lenari de la Parròquia. 

L'obra va posar la gent dempeus en un final apoteòsic digne de les grans produccions musicals.


Uns acurats efectes especials, de maquillatge, de vestuari, d'escenografia i sobretot de direcció musical i artística van mantenir l'espectador abduït durant les prop de tres hores de durada que va tenir l'espectacle. L'excel·lent posada en escena va anar a càrrec de l'Escolania i Cor Jove d'Olesa, la Passió d'Olesa, la coral Sant Esteve, l'Orquestra de Cambra de la Coral de Sant Esteve i l'Esbart Olesà, que van recollir els fruits d'una feina ben feta que es remunta dos anys enrere.

El musical era la primera vegada que es podia veure representat íntegrament en llengua catalana. El text original va ser traduït i adaptat per Pol Tallón, un jove olesà de tan sols 17 anys, que també ocupava un dels papers principals del repertori. Els actors van destacar per la seva joventut i precocitat però, no obstant, també per les seves qualitats artístiques innegables.

Per altra banda, l'espectacle va comptar entre el públic amb la presència de personatges reconeguts del món de la televisió com Àngel Llàcer i Coco Comín, que van intercanviar unes paraules amb els actors principals just abans de sortir a escena. A més a més, l'alcalde d'Olesa, Salvador Prat, i l'alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires tampoc es van voler perdre la cita, a la que van assistir gent de tot Catalunya.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada