diumenge, 11 de novembre del 2012

S'inaugura l'exposició "1000 anys d'història d'Olesa de Montserrat"

La Casa de Cultura acull des d'avui i fins el dia 9 de desembre la història mil·lenaria del municipi. La Parròquia d'Olesa ha aportat la majoria de material que s'hi pot observar.

 

Durant prop d'un mes es podrà visitar a la Casa de Cultura l'exposició dels mil anys d'història olesana. La inauguració va comptar amb una gran afluència de públic i amb parlaments del mossèn Esteve, de l'alcalde Salvador Prat, de la regidora de Cultura Pilar Puimedon i de l'encarregat de l'arxiu parroquial Xavier Rota. 

La regidora de cultura Pilar Puimedon, al centre, durant la seva intervenció a la inauguració de l'exposició.

L'exposició retrata d'una manera molt visual i didàctica les fites més importans de la història del municipi; des del primer document que parla d'un nucli urbà al voltant de la parròquia, datat al 1012, fins a l'actualitat. A més a més s'hi poden veure peces que van veure la llum durant les obres per reformar l'església. Entre aquestes troballes cal destacar-ne un parell que els experts asseguren que es tracta "d'una variant estranya de Romànic, amb un valor molt important".

L'Ajuntament ha volgut agraïr els anys d'esforç constant de l'arxiu parroquial, la feina feta des de sempre per l'església, l'arxiu municipal, i la Diputació de barcelona per haver fet possible aquesta exposició.

Marc Amat Vilà

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada