dimarts, 30 d’octubre del 2012

S'aproven les ordenances fiscals pel 2013 sense cap vot en contra de l'oposició

L'aprovació de les ordenances fiscals pel 2013 va centrar el debat durant el Ple Municipal. També es van sotmetre a votació altres temes com la Xarxa  Educativa d'Infància i Adolescència i la modificació del contracte a la Comunitat Minera.


El Ple Municipal de l'Ajuntament d'Olesa va aprovar ahir les ordenances fiscals per al 2013. Aquestes ordenances fiscals preveuen una possible paralització dels principals impostos i taxes locals, un petit increment en la taxa d'escombraries i la supressió de la taxa de clavegueram. Ara s'obre un termini de trenta dies naturals perquè tant partits com ciutadans puguin presentar-hi al·legacions. Cal destacar que les ordenances d'enguany no han rebut cap vot negatiu per part de l'oposició. Així doncs, el Bloc Olesà, Entesa dels Olesans, Plataforma per Catalunya i Esquerra hi han votat a favor mentre que la resta de grups municipals s'han abstingut.

La sala de plens moments abans de la votació de la Xarxa Educativa d'Infància i Adolescència.

Les ordenances fiscals, però, no varen ser l'únic tema de què es va parlar al plenari d'ahir. La sessió va començar a les vuit en punt amb el sorteig de les meses electorals per les properes eleccions del 25 de novembre. Seguidament, es va discutir i votar sobre la modificació del contracte de la Comunitat Minera Olesana, fent-la encarregada de la gestió de l'aigua provinent de diferents mines i fonts olesanes, amb l'objectiu de millorar l'aigua que reben els olesans a casa seva. La modificació d'aquest contracte va ser molt ben vista per el conjunt dels partits. No obstant, CiU i PP es van abstenir en considerar que, tot i reunir-se diverses vegades amb la Minera, hi havien tot una sèrie de punts foscos al projecte que s'havien d'esbrinar i estudiar. La resta de forces polítiques hi van votar a favor.

Durant el ple també es va parlar de la moció per reclamar al Ministeri de Foment una partida del seu pressupost del 2013 per continuar les obres del tram del Quart Cinturó que encara queda per enllestir. La moció, de fet, demana que es faci pública una data de finalització del projecte. Totes les forces hi van votar a favor, excepte el Partit Popular, que va considerar que la moció anava dirigida contra el seu partit i va votar-hi en contra.

Finalment, també cal dir que es va aprovar amb el vot a favor de tots els partits amb representació al consistori, el document marc de la Xarxa Educativa d'Infància i Adolescència. El seu objectiu no és cap altre que vetllar per la protecció, educació i promoció dels infants i adolescents del municipi.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada