diumenge, 7 d’octubre del 2012

Tardà: "A aquestes eleccions, serem la garantia"

"No hem de tenir por". Aquest va ser un dels missatges que Joan Tardà, diputat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés de Diputats, va voler transmetre davant de més d'un centenar de persones que van assistir a la xerrada-col·loqui organitzada per la secció local d'ERC a Olesa de Montserrat.

L'acte, que tenia programat l'inici a les vuit del vespre i que va patir un lleu retard de deu minuts, va ser inaugurat per un parlament de la regidora del partit republicà al consistori olesà Mireia Monforte. Després de donar les gràcies als assistents per acudir al debat, va cedir la paraula al diputat Joan Tardà. "Estem vivint moments històrics", va afirmar Tardà tan bon punt començar. "Tenim una bona oportunitat per aconseguir allò que en el passat se'ns va escapar de les mans", va advertir amb to seriós. "Tan sols depèn de nosaltres".


Joan Tardà va congregar més d'un centenar de persones a l'Auditori  municipal
 d'Olesa de Montserrat.

Referint-se a la multitudinària manifestació independentista de la Diada a Barcelona, va revelar que fa un any no s'ho hauria pogut ni imaginar, ell ni ningú. En aquest punt del parlament, va incloure un sincer agraïment a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de la manifestació, per la seva important tasca de dinamització de l'independentisme arreu. Fet aquest petit incís, va canviar de tema, centrant-se en les retallades en l'estat del benestar, i en política social del govern central. Juntament amb la llei de la dependència, va argumentar una dura crítica a tots aquells que estan destruint "allò que tan de temps ens ha costat bastir", referint-se, sobretot, al concepte de la sanitat universal.

Per altra banda, Joan Tardà no va passar per alt la possibilitat de fer arribar les intencions del seu partit per la propera legislatura al públic assistent. "Esquerra serà la garantia de que Convergència i Unió no cedeixi a les pressions de Madrid i que no es faci enrera", va explicar amb claredat. A continuació va explicar que el dret a l'autodeterminació, en aquests moments, té majoria a favor al Parlament. "Hi tenim a favor els diputats de Convergència i Unió, d'Iniciativa, d'Esquerra i alguns del PSC", va afirmar deixant de banda els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI). "Tanmateix, Madrid ens ho posarà difícil. És hora de ser valents. Se'ns ha acabat la por."


El diputat dirigint-se a un públic divers, atret per les circumstàncies del moment.

Un cop Tardà va concloure la seva intervenció, Mireia Monforte va obrir un torn de debat que es va limitar a tres preguntes per falta de temps. Una senyora gran va replicar a Tardà que "no tothom ha perdut la por. Alguns les hem passat molt magres". Tardà va respondre-li que era normal que a la seva edat pensés que una intervenció armada era factible però va voler recordar que "som dins d'Europa i que encara que hi hagi gent com Aleix Vidal-Quadras, per sort, no tothom és així", fent referència a les declaracions de l'Eurodiputat del PP en què instava al govern de Rajoy a ocupar Catalunya amb la Guàrdia Civil.

Conclòs l'acte, Tardà va declinar una entrevista a L'embranzida perquè ja tenia pactat un sopar amb els membres de la secció local d'Esquerra a Olesa de Montserrat.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada