diumenge, 28 d’octubre del 2012

El Cercle Català de Negocis explica a Olesa que "si els catalans seguim dins d'Espanya, estem abocats a la catàstrofe econòmica"

Olesa per la Independència va congregar prop de mig centenar de persones a la xerrada "Nou estat català, més rics o més pobres?". L'acte, celebrat al local de La Minera, anava dirigit als petits empresaris i botiguers olesans. El Cercle Català de Negocis (CCN) va ser l'encarregat d'exposar amb xifres una projecció econòmica d'un futur Estat Català.

La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) al municipi, Olesa per la Independència, va convidar dos empresaris del Cercle Català de Negocis. La xerrada va tenir lloc al local de la Comunitat Minera Olesana el dijous passat a les vuit del vespre. Es va comptar amb l'assistència a títol personal del primer tinent d'Alcalde, el senyor Joan Segado, i d'alguns dels regidors del consistori. 

Josep Maria Gallès ha exposat la primera part de la xerrada, centrada en els comptes actuals.

Albert Amat, membre d' Olesa per la Inependència, va ser l'encarregat de fer una breu presentació de l'acte. Amat va voler fer veure als assistents que "si tots nosaltres expliquem a una altra persona això de què ens parlaran avui, d'aquí molt poc temps serem molts independentistes". També va voler afegir que aquesta xerrada ja es va fer a Esparreguera i a Collbató i que ja estan programades, també, a Abrera i a Sant Esteve Sesrovires. Per tant, va concloure, "els nostres veïns ja n'estan informats".

Seguidament, els representants del Cercle Català de Negocis, Rafael Pous i Josep Maria Gallès, van donar durant prop de dues hores un complex ball de xifres per fer entendre als presents que "la Catalunya Estat és i serà econòmicament viable". Durant l'acte es va parlar de temes com l'espoli fiscal, les balances fiscals, les pensions, la construcció del corredor del Mediterrani i la legalitat del procés d'emancipació català. Precisament, referint-se a aquest últim tema, Rafael Pous va afirmar que "Europa ha vist en els últims cinquanta anys com creixien nous estats dins la Unió Europea; Catalunya en pot ser un altre. Si els altres estats no han tingut problemes; perquè n'hauríem de tenir nosaltres?".

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada