dimecres, 17 d’octubre del 2012

Olesa celebra per primera vegada el Dictat de Català dins dels actes del "Correllengua 2012"

L'auditori de la casa de Cultura d'Olesa de Montserrat va acollir dijous passat la primera edició del "Dictat de Català" que es fa al municipi. L'acte, coorganitzat per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) i pel Servei Local de Català, va congregar prop d'una cinquantena de persones de la comarca. Els participants, de totes les edats, van poder posar a prova els seus coneixements de la llengua catalana amb un dictat conjunt, emmarcat dins la celebració del "Correllengua 2012" al municipi.

Participants de totes les edats van emprendre el dictat entre "nervis i emocions".

L'acte va comptar amb la presència a l'escenari de la directora del Centre de Normalització Lingüística (CNL), Immaculada Pagès, de la regidora d'ensenyament, cultura i joventut d'Olesa, Pilar Puimedon, i d'Albert Galceran, encarregat de llegir les normes prèvies al dictat. Després d'uns breus parlaments, en els quals es va fer referència a "l'imparable camí cap on ens dirigim", es va explicar que el text del dictat havia estat escrit per Pere Calders. Tot seguit, una professora del Servei de Català va iniciar el dictat.

El text, de poc més de cent paraules, va ser qualificat com a "no gaire difícil" tan per l'organització, com pels participants. Aquesta iniciativa no és la primera que es fa a la comarca del Baix Llobregat. A Esparreguera celebraran enguany la cinquena edició del Dictat de Català. En els parlaments de cloenda, es va valorar molt positivament la "gran acollida i èxit" de l'edició olesana del Dictat i es va deixar la porta oberta per repetir-lo l'any vinent.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada