dilluns, 29 d’octubre del 2012

Josep Rull: "Qui decidirà què hem de fer en última instància no serà ni el president ni el parlament; serà el poble de Catalunya."

Convergència i Unió dóna el tret de sortida a la pre-campanya electoral a Olesa amb una xerrada a l'Auditori municipal. L'acte ha comptat amb la presència dels diputats de CiU al Parlament Josep Rull i Mercè Jou. 

 

Dins dels actes de pre-campanya per les eleccions del 25 de novembre, el grup local de Convergència i Unió ha dut a terme una xerrada amb Josep Rull, secretari general de CDC, i amb Mercè Jou, regidora olesana i número 17 a les llistes d'aquesta formació. L'esdeveniment ha aconseguit congregar un centenar de persones que, tanmateix, no ha aconseguit omplir la sala.

De dreta a esquerra; Joan Sanahuja, Josep Rull i Mercè Jou durant el míting de CiU a Olesa.


Joan Sanahuja, regidor de CiU al consistori olesà, ha sigut l'encarregat d'introduir l'auditori a la xerrada. Abans de presentar els diputats, ha recalcat que "aquests dos darrers anys, el grup de Convergència i Unió ha treballat molt durament i de forma tenaç sense perdre l'objectiu de poder viure millor a Catalunya." Per fer-ho, a aclarit Sanahuja, "hem de poder reactivar l'economia i crear ocupació, hem de garantir els pilars de l'estat del benestar, i hem de poder avançar en el procés de llibertat que estem vivint mitjançant la construcció d'estructures d'estat i del dret a decidir." Seguidament ha donat la paraula a la diputada olesana Mercè Jou.
 
Jou ha explicat què era l'espoli fiscal i n'ha exposat els efectes que està tenint per la comarca del Baix Llobregat. "Infraestructures com el port de Barcelona i l'aeroport del Prat no poden treure tot el seu potencial per culpa dels diners que se'n van a Espanya i no tornen.". Tot seguit, ha lloat la seva formació fent palès que tenen "un gran full de ruta i un gran líder", fent referència a Artur Mas, cap de llista de CiU per a les properes eleccions. Jou ha volgut acabar la seva intervenció tal i com "alguns membres d'Unió acostumen a acabar els seus discursos", referint-se a Josep Antoni Duran i Lleida, "Amunt i avant, visca Catalunya lliure!".

Josep Rull, per la seva banda, ha començat el míting afirmant que "tot i els 300 anys d'opressió, el poble català continuem dient que som una nació i que tenim el dret a decidir el nostre futur." Durant el seu discurs ha repassat el robatori fiscal en xifres i ha comparat el procés català amb el que, aquests dies, està vivint Escòcia. Pel que fa a matèria econòmica, Rull s'ha mostrat del tot convençut que " una Catalunya sense Espanya tindria molta més capacitat de generar riquesa i justícia social". Rull ha acabat la seva intervenció citant el president Artur Mas: "El president Mas vol ser la síntesi entre Prat de la Riba i Francesc Macià. Prat de la Riba és el seny ordenador de Catalunya. Francesc Macià representa els ideals, la justícia, la llibertat, l'utopia i la dignitat."

La xerrada es va donar per tancada després d'un breu torn de preguntes en que els assistents, amb ironia, van donar la benvinguda a Convergència i Unió "al món de l'independentisme" i van fer notar la seva incredulitat amb el procés engegat per CiU, un partit que mai s'ha declarat independentista, però que d'ençà la manifestació de la Diada ha actuat com a tal.

Marc Amat Vilà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada